Forest House

location:

type:

Conceptual architecture

area:

58 m2

year:

2021

completed:

photography:

Koot bureau’s main inspiration for this project was a Norwegian “hytte”.

The structure of this house is two square shapes, one of which is placed right in the center of another with similar distances from the inner and outer walls. The black cube, placed in the middle, illustrates the heart of the layout. Black and oak wood planks mix the architecture with the surroundings. Two of the walls are covered with charred wood planks. Other walls are panoramic windows, blending the building with nature around it due to reflections. From the same sides, there are also a terrace and a balcony with an oak-wood barrier.

The scenario was to divide this space into an open, semi-private, and private zone. Visitors’/owners’ daily activity runs clockwise. Zoning changes smoothly. Interior wooden black planks link conception with the exterior, which makes the space unite from within. The color pallet is black and white to accent the contrast between the cubes. Being placed mainly in green areas, white walls reflect the colors from the outside. Moreover, this combination makes the owner notice the colorfulness of the nature around them and focus on the scenery.

Aesop Store

The soft integration of the store into the historic center of the city will provide a continuous aesthetic conceptual line between the facade of old European houses of this era and the historically focused interior of the establishment.

Beige

Beige is a minimal apartment designed for rent. Space had to meet the taste requirements of the residential real estate market in Ukraine, and be universal and relevant in the context of time and location.

VAO

VAO is a modern apartment for a young couple expecting a child. There are always blooming flowers and handmade pottery as the best representing of brisk and loving life inside the home.

Red

Red is an apartment with a modern interior, where on 45m2 Koot bureau managed to place a spacious bedroom, kitchen-dining room, corridor with wardrobe room and bathroom.

Forest House

The main idea behind creating the Forest house is to integrate an owner completely into the wild. Human-nature confrontation in this case can be a part of a therapy or remedy from the uncalm rush.

DSM

DSM is an interior design project for a private client, a family with a child. The concept is based on combining wooden surfaces, gray tiles in different shades and formats, delicate black details, and gray-beige fabrics.

Forest House

location:

type:

Conceptual architecture

area:

58 m2

year:

2021

completed:

photography:

Koot bureau’s main inspiration for this project was a Norwegian “hytte”.

The structure of this house is two square shapes, one of which is placed right in the center of another with similar distances from the inner and outer walls. The black cube, placed in the middle, illustrates the heart of the layout. Black and oak wood planks mix the architecture with the surroundings. Two of the walls are covered with charred wood planks. Other walls are panoramic windows, blending the building with nature around it due to reflections. From the same sides, there are also a terrace and a balcony with an oak-wood barrier.

The scenario was to divide this space into an open, semi-private, and private zone. Visitors’/owners’ daily activity runs clockwise. Zoning changes smoothly. Interior wooden black planks link conception with the exterior, which makes the space unite from within. The color pallet is black and white to accent the contrast between the cubes. Being placed mainly in green areas, white walls reflect the colors from the outside. Moreover, this combination makes the owner notice the colorfulness of the nature around them and focus on the scenery.

DSM

DSM is an interior design project for a private client, a family with a child. The concept is based on combining wooden surfaces, gray tiles in different shades and formats, delicate black details, and gray-beige fabrics.

Red

Red is an apartment with a modern interior, where on 45m2 Koot bureau managed to place a spacious bedroom, kitchen-dining room, corridor with wardrobe room and bathroom.